Loading...
Miksi2017-08-30T19:51:14+00:00

Miksi työyhteisösovittelu kannattaa?

Käsittelemättömät ristiriidat heikentävät työyhteisön hyvinvointia, työssä viihtymistä ja työn tuloksellisuutta. Pitkittyneet konfliktit lisäävät sairastumisriskiä ja poissaoloja, jotka puolestaan kasvattavat organisaation kustannuksia.

Sovittelu on myös taloudellinen vaihtoehto ongelmien ratkaisemiselle oikeusteitse. Sovittelussa ei haeta voittajia tai häviäjiä vaan kaikki voittavat -tilannetta.

Parhaimmillaan sovittelu on oppimisprosessi, jonka ansiosta löydetään uusia näkökulmia ja tapoja toimia. Sovittelu kasvattaa yhteisöllisyyttä!

”Kaksi vuotta tulin töihin möykky rinnassa odottaen, että koska taas tulee sanaharkkaa ja kiistaa työkaverin kanssa. Nyt on vapautunut olo kun vihdoin asiat on puhuttu ja asiat on saatu sovittua.”

– Työntekijän kommentti sovittelun yhteistapaamisen jälkeen.

”Olette olleet koko työyhteisölle loistavana esimerkkinä siitä, kuinka asiat voidaan sopia ja niistä pitää kiinni. Koko työyhteisö saisi ottaa teistä mallia. Olen ylpeä teistä!”

– Toimitusjohtajan kommentti osapuolille sovittelun seurantatapaamisessa.

”Valtava taakka on pudonnut harteiltani. Huolimatta siitä että emme saaneet aikaiseksi sovittelusopimusta, niin nyt tiedän miten asiat ovat ja mitä muut ajattelevat. Kiitos.”

– Sovittelun osapuolen kommentti sovittelun yhteistapaamisen jälkeen.