KUKA

Harri Väisänen

  • Työyhteisösovittelun erityisosaaja
  • Rikos- ja riita-asioiden sovittelija
  • Koulu- ja oppilaitossovittelija
  • Sovittelun kouluttaja

SOVITTELUN JA RESTORATIIVISUUDEN OSAAMINEN

Olen omaksunut sovittelun ja muut erilaiset restoratiiviset menetelmät viimeisen 16 vuoden aikana niin käytännössä kuin teoriassa. Olen ollut sekä osallistujana että työpajojen vetäjänä useissa kansallisissa ja kansainvälisissä sovittelun ja restoratiivisen oikeuden seminaareissa ja konferensseissa. Työyhteisösovitteluun olen kouluttautunut sekä SOPU-työyhteisösovittelu -kurssilla että Helsingin yliopiston täydennyskoulutuskeskus Palmenian Työyhteisösovittelun erityisosaaja –koulutuksessa (30 op) (2014). Toimin toisena pääkouluttajana HPI:n Ratkaisukeskeinen Työyhteisösovittelija -koulutuksessa (30 op). Vahva käytännön kokemus kymmenistä sovitteluista.

TYÖ- JA YRITYSELÄMÄN TUNTEMUS

Työelämän kokemusta ja tuntemusta löytyy kasvatus-, opetus- ja liike-elämän aloilta. Olen toiminut niin tiimien jäsenenä kuin esimiehenä. Laaja-alainen työelämän tuntemus antaa hyvät valmiudet kohdata erilaisia työyhteisöjä.

KOULUTTAMINEN

Viimeisen viiden vuotta ajan yli puolet työajastani on ollut sovittelun ja restoratiivisuuden kouluttamista. Koulutusryhmät ovat koostuneet eri-ikäisistä ja toimenkuvaltaan erilaisista ihmisistä. Kasvatus- ja oppilaitossektorilla olen kouluttanut niin päiväkoti-ikäisiä lapsia kuin ammattikouluopiskelijoita. Koulutukset ovat aina sisältäneet myös henkilöstön kouluttamisen. Lisäksi olen kouluttanut työyhteisöön omia sisäisiä työyhteisösovittelijoita.

Koulutuksista ja sovitteluista saamani palaute on ollut erinomaista. Kouluttamiseni sekä sovitteluni on koettu kunnioittavaksi ja kannustavaksi. Lisää koulutuksista.

Harri Väisänen